Koko ryhmä tekee ensimmäisenä harjoitustyönään jakkaran, sellaisen ihan perinteisen nelijalkaisen jossa kannessa "nostoreikä".

Luokanvalvojamme, osa-aikaeläkeläinen, ei ole oikein saanut ryhmää syttymään opetustyylillään.
Aika monta turhautumisen hetkeä on tullut nähtyä kun pojat (ja me tytötkin!) olisivat halunneet jo hommiin mutta opettaja halusi vielä kerrata kaikki työvaiheet. Ja sitten vielä kerran kerrata kaikki työvaiheet. Ja vielä kerran varmistaa että kaikki ovat kirjoittaneet ylös kaikki työvaiheet. Ja sitten vielä muistuttaa, että jakkara on vain sivutuote, tärkeintä on oppia turvalliset työtavat. Jonka jälkeen vielä yksi varmistus siitä, että jokaisella varmasti lukee ne työvaiheet siellä paperissa. Ja sitten taas muistutus siitä että jakkara on sivutuote ja päätarkoitus on koneiden turvallisen käytön oppiminen.
No tottahan se on! Mutta siinävaiheessa kun sen kuulee yhden päivän aikana noin 18,5kertaa, alkaa into jo hiipua ja halu päästä puun kimppuun olla kova!

Lopulta sitten pääsimme katkaisemaan lautoja ja lankkuja.

 172360.jpg      
Katkaisimme katkaisusahalla 50mm koivulankusta osat jakkaran jalkoihin, sen jälkeen 25mm laudasta osat ylä- ja alasarjoihin sekä kanteen.
Jalkoja varten halkaistiin 50mm levyisiä kappaleita jotka sitten oikaistiin suorakulmaisiksi ensin oikohöylällä ja sitten höylättiin mittoihin tasohöylällä.

172365.jpg

Tiedän jo nyt että rakastan puualaa. Jokainen höylänveto tuntuu tosi hyvältä, se tuoksu mikä puusta tulee on vastustamaton, höylätty pinta on kuin silkkiä jota ei voi lakata koskemasta. Olen sekaisin puusta!